FC Zalău începe sezonul la Iernut

Sâmbătă, ora 18, Stadion „Cornel Oarza” din Iernut

CS Iernut – FC Zalău

Cu o echipă schimbată aproape în totalitate faţă de sezonul trecut, FC Zalău va debuta sâmbătă în noul sezon al Ligii a III-a de fotbal, urmând să evolueze pe terenul nou-promovatei, CS Iernut, din judeţul Mureş. În ciuda bugetului redus de care dispune, clubul zălăuan a efectuat o serie de achiziţii importante în această vară, cele mai importante transferuri fiind nigerienii Ibrahim Jamilu şi Benjamin Kuku, dar şi portarul zălăuan Claudiu Băican, care a fost adus la echipă pe ultima sută de metri, după ce în returul sezonului trecut a evoluat în Liga I, la Săgeata Năvodari.
„Va trebui să abordăm meciul cu maximă seriozitate, chiar dacă CS Iernut este o nou-promovată. Anul trecut, am păţit cu Sighetul Marmaţiei o chestie de acest gen, fiindcă am subestimat adversarul, iar acest lucru ne-a costat. Am transferat câţiva jucători valoroşi, dar mai aveam nevoie de câteva transferuri pentru a fi acoperiţi pe toate posturile. Va fi un campionat dificil, fiindcă sunt echipe care s-au întărit mult în pauza de vară şi care îşi propun să lupte pentru promovare, cum este Arieşul Turda sau FCM Baia Mare. Şi Gloria Progresul Bistriţa va fi o echipă bună, fiindcă s-a format din două cluburi. Ne dorim să facem o figură mai bună decât în sezonul trecut şi să încheiem sezonul pe un loc onorabil”, a precizat preşedintele Ioan Morar, care-şi doreşte un debut cu victorie din partea echipei pe care o conduce.
FC Zalău a susţinut opt partide de verificare în această vară, înregistrând patru victorii, un egal şi trei înfrângeri: 2 – 0 cu Unirea Dej, 0 – 6 cu FCM Baia Mare, 0 – 1 cu CS Sânmartin, 3 – 0 cu Unirea Dej, 1 – 1 cu Universitatea Cluj, 1 – 3 cu FCM Baia Mare, 5 – 1 cu Unirea Tăşnad şi 8 – 1 cu Luceafărul Bălan.
Pe lângă cei doi nigerieni şi portarul Claudiu Băican, conducerea FC Zalău i-a mai transferat în această vară pe: Adrian Sabău, Kinczel Ervin, Bogdan Roghină, toţi trei de la Olimpia Satu Mare, Dorin Vălimăreanu, de la Sporting Roşiorii de Vede, Raul Stanciu, ultima dată la Şoimii Pâncota, Cristian Tăbârţă, care a evoluat la o echipă din Chişinău şi Mihai Brânduşe, de la Rapid Jibou.
Partida dintre CS Iernut şi FC Zalău, din cadrul primei etape a Ligii a III-a de fotbal, este programată sâmbătă, de la ora 18, pe Stadionul „Cornel Oarza” din Iernut.
Programul complet al primei etape: CS Iernut – FC Zalău, Arieşul Turda – FCM Baia Mare, Unirea Jucu – CS Oşorhei, Industria Galda – Metalurgistul Cugir, Sighetul Marmaţiei – Sănătatea Cluj, CS Sânmartin – Avântul Reghin şi Gloria Progresul Bistriţa – Unirea Dej.

 

Leave a Comment